Sport

Armand Duka drejton mbledhjen e Komisionit të Medias së UEFA-s

Shkruar nga Liberale

Armand Duka drejton mbledhjen e Komisionit të Medias së UEFA-s

U zhvillua këtë të martë mbledhja e parë e Komisionit të Medias të UEFA-s për vitin 2024, e cila u drejtua nga presidenti i Federatës Shqipëtare të futbollit , Armand Duka. Komisioni vendosi të përmirësojë qasjen ndaj mediave, në mënyrë që të rritet transparenca dhe të sigurohet një komunikim efektiv me publikun.

Komisioni gjithashtu mbështeti idenë e përdorimit të platformat digjitale për të rritur ndikimin e UEFA-s dhe federatave anëtare në media sociale. Në lidhje me përdorimin e inteligjencës artificiale, u mendua se kjo teknologji mund të shfrytëzohet për të zhvilluar një eksperiencë të personalizuar për tifozët, duke ofruar informacion dhe përmbajtje të përshtatshme për secilin individ.

Ideja e organizimit të një konference komunikimi për vitin 2024 gjithashtu u miratua , ku mediat do të kenë mundësinë të marrin pjesë dhe të marrin lajme të freskëta nga UEFA dhe federatat anëtare.

Armand Duka drejton mbledhjen e Komisionit të Medias së UEFA-s

Ky komision u krijua në vitin 2018 me qëllim që të zhvillojë dhe të përmirësojë mënyrat e komunikimit të UEFA-s dhe federatave anëtare me publikun. Në të marrin pjesë përfaqësues të ndryshëm të federatave dhe asociacioneve të futbollit, si dhe anëtare të tjerë të institucionit të UEFA-s.

Me këtë mbledhje, Komisioni i Medias i UEFA-s zë fill për të garantuar një komunikim më të mirë dhe më efektiv me publikun, duke u përqendruar në përdorimin e platformat digjitale dhe të inteligjencës artificiale për të përmbushur kërkesat e tifozëve dhe për të arritur një ndikim më të madh në media.

Në takimin e Komisionit të Medias u diskutua edhe për platformat e komunikimit online. U fol për aktualizimin e përmbajtjes digjitale të UEFA EURO 2024 dhe rrjeteve sociale të UEFA Champions League, si dhe për aktivitetet mediatike gjatë finaleve të Kampionatit Europian "Gjermani 2024".

Liberale Newsroom

Poll
SHQIPENGLISH