Nature Morte

Nature Morte

Loer Kume Kurrë nuk kam pasur empati apo ndonjëlloj sado të vogël admirimi per Natyrën e Vdekur. Gjithmonë më ka...
Imzot George Frendo, bisedë me Juzusin për shqiptarët

Imzot George Frendo, bisedë me Juzusin për shqiptarët

Klodi Meshi Në kohët aktuale, librat më së shumti na argëtojnë ose vijnë sipas një gjuhe tejet të thjeshtë, e...
Nga mugëtira e rrëfenjës së motshme te dritërimi i të sotmes

Nga mugëtira e rrëfenjës së motshme te dritërimi i të sotmes

(Mbi librin me novela “Historia si një mushkë” i Besnik Mustafajt) JOSIF PAPAGJONI Besnik Mustafaj solli këto kohë një tjetër...
Në LETERATURA sot: Nga mugëtira e rrëfenjës së motshme te dritërimi i të sotmes

Në LETERATURA sot: Nga mugëtira e rrëfenjës së motshme te dritërimi i të sotmes

Suplementi “Leteratura” i dedikohet letërsisë shqipe, ku nëpërmjet rubrikave të ndryshme vijnë shkrimtarë, rrëfime, kritika, dhe çdo e re rreth autorëve shqiptarë....
Lajmi më parë kalon nga Rama

Lajmi më parë kalon nga Rama

Ndër vendimet e para të Qeverisë Rama 3 janë krijimi i Agjencisë për Media dhe Informim, që pritet të centralizojë...
20 profesionet që do të marrin hov në 10 vitet e ardhshme

20 profesionet që do të marrin hov në 10 vitet e ardhshme

Peizazhi i punësimit është vazhdimisht në lëvizje. Ndërkohë që punët në bujqësi luajtën një rol të rëndësishëm gjatë shekullit të...
Rendi i ri Botëror që po ndërton Joe Biden

Rendi i ri Botëror që po ndërton Joe Biden

Tom McTague Një botë e re ka filluar të marrë formë, edhe pse për momentin mbetet e maskuar me rrobat...
“Në kërkim të kohës së humbur” së Proust, por me Ramën e Bashën

“Në kërkim të kohës së humbur” së Proust, por me Ramën e Bashën

Ben Andoni Profesori i mjekësisë Ylli Popa do ta tejkalonte kohën e tij, kur tentoi në kapërcyell të ikjes së...
NQS-të e Berishës deri më 2025

NQS-të e Berishës deri më 2025

Eduard Zaloshnja Më 25 prill, rreth 655 mijë shqiptarë votuan për PD-në dhe aleatët e saj të vegjël (këtu përfshihen...
Gazeta Liberale hapet sot me: Lajmi më parë kalon nga Rama

Gazeta Liberale hapet sot me: Lajmi më parë kalon nga Rama

Ndër vendimet e para të Qeverisë Rama 3 janë krijimi i Agjencisë për Media dhe Informim, që pritet të centralizojë...