Universitet

EMRAT/ Drejtuesit e rinj të Universitetit të Tiranës, kush ikën dhe kush vjen pas zgjedhjeve në qershor  

Shkruar nga Liberale

EMRAT/ Drejtuesit e rinj të Universitetit të Tiranës, kush

Në qershor do të zhvillohet zgjedhjet për postet drejtuese në Universitetin e Tiranës, më i madhi në vend, si dhe në postet drejtuese të fakulteteve.

Rektori aktual i Universitet të Tiranës Artan Hoxha do rikandodojë për një mandat të dytë.

Për shkak se nuk iu lejohet e drejta e rikandidimit sipas ndryshimeve ligjore të arsimit të lartë, disa prej drejtuesve aktuale nuk kanë të drejtë3 kandidimi, siç është edhe dekani i Fakultetit Ekonomik, Dhori Kule.

Kandidatë për dekan në Fakultetet e Universitetit të Tiranës, nga 6 Fakultete

Fakulteti i Ekonomisë

Ikën nga drejtimi Dhori Kule (i mbaron mandati), Bernard Dosti kandidat i vetëm.

Fakulteti i Drejtësisë

Dorina Hoxha, kandidate e vetme (aktualisht dekane e këtij fakulteti).

Fakulteti i Gjuhëve të Huaja

Kandidate e vetme Esmeralda Kromidha (aktualisht dekane e këtij fakulteti).

Fakulteti i Histori-Filologjisë

Largohet Sabri Laçi, në garë Mark Marku dhe Dhimitër Doka

Fakulteti i Shkencave të Natyrës

Përfundon mandatin Spiro Dushku. Në garë Eglantina Kalluçi dhe Endrit Xhina

Fakulteti i Shkencave Sociale

Mbyll 2 mandate Edmond Rapti, në garë Edvin Lame dhe Eliona Kulluri.

EMRAT/ Drejtuesit e rinj të Universitetit të Tiranës, kush

EMRAT/ Drejtuesit e rinj të Universitetit të Tiranës, kush

EMRAT/ Drejtuesit e rinj të Universitetit të Tiranës, kush

 

Liberale Newsroom

Poll
SHQIPENGLISH