Aktualitet

Media greke: Shqiptarët japin në doganë teste Covid të falsifikuara

Shkruar nga Liberale
Media greke: Shqiptarët japin në doganë teste Covid të

Në kohën kur qeveria Greke njoftoi masa të reja për t’u marrë me përhapjen e koronavirusit, përfshirë dorëzimin e detyrueshëm të një testi të kontrollit molekular negativ (PCR) për të gjithë ata që hyjnë nga kufiri tokësor, Sekretariati i Përgjithshëm për Mbrojtjen Civile mori zyrtarisht informacione që Shqipëria tashmë ka krijuar një “industri” të provave të rreme negative.

Sipas një lajmi të dhënë nga astinomiko.gr, këto informacione janë marrë personalisht nga Zëvendës Ministri i Mbrojtjes Civile dhe Menaxhimit të Krizave, Nikos Hardalias, gjatë kontakteve dhe shkëmbimit të korrespodencës me homologët e shteteve të Ballkanit, në kuadrin e bashkëpunimit për të marrë masa për të parandaluar zhvendosjen e bartësve të koronavirusit nga një vend në tjetrin.

Të dhënat për Shqipërinë

Sidoqoftë, Sekretariati i Përgjithshëm për Mbrojtjen Civile kishte tashmë dy fakte për Shqipërinë. E para është se testet e vetme që janë të vlefshme janë ato të lëshuara nga Spitali Shtetëror i Tiranës, dhe e dyta është se ato tashmë janë lëshuar nga burime të ndryshme në të gjithë vendin, ose teste plotësisht të falsifikuara negative, ose nga njësi shëndetësore që nuk kanë mundësinë e ekzaminimeve efektive për COVID-19!

Kështu, të gjitha njësitë e kontrollit kufitar me Shqipërinë janë informuar të kryejnë kontrolle shumë të kujdesshme në dokumentet PCR dhe të lejojnë hyrjen vetëm për ata që kanë një çertifikatë të ngjashme nga Spitali specifik.

Në këtë kontekst, u njoftua, ndër të tjera, nga Zëvendës Përfaqësuesi i Qeverisë, Aristotle Peloni, që nga 17 gushti bëhet e detyrueshme paraqitja e një testi të kontrollit molekular negativ (testi PCR) për të gjithë ata që hyjnë nga kufiri tokësor.

Testi gjithashtu duhet të jetë kryer deri në 72 orë para se të hynte në Greqi. Detyrimi për ta paraqitur atë përfshin edhe shtetasit grekë dhe ata që kanë leje qëndrimi. Testi duhet të jetë kryer në vendin e origjinës dhe jo në Greqi. Gjithashtu, nga data 16 gushti numri i lejuar i hyrësve nga Kakavija do të ketë një tavan, konkretisht nga kjo pikë kufitare do të lejohen të futne maksimumi 750 persona në ditë./ Burimi: ethnos.gr

Liberale Newsroom

Poll
SHQIPENGLISH