Letërsi

LIBRI I DITËS: "Arti i dembelizmit", humbja e kohës është justifikimi më i keq...

Shkruar nga Liberale

LIBRI I DITËS: "Arti i dembelizmit", humbja e kohës

RUBRIKA DITORE E LIBRIT E PËRZGJEDHUR NGA LIBERALE.AL

Titulli: Arti i dembelizmit

Origjinali: The Art of Laziness

Kategoria: Udhërrëfyes praktik

Autori: Library Mindset

Përktheu: Ferdinant Nuku

Botues: Bota Shqiptare

Viti: 2024

Mbi librin

Mos gjeni justifikime se përse nuk mund të bëni gjërat që dëshironi të bëni. Ndaloni menjëherë, tani. Ndaloni së dhëni përgjigje mendjes. Filloni të bëni pyetje. Do ta detyrojnë mendjen të gjejë një rrugë.

Humbja e kohës, në mënyrë që koha të jetë e përsosur, është justifikimi më i keq dhe do të pendoheni më vonë për një gjë të tillë. Nuk ka kohë të përsosur. Koha më e mirë është tani.

● Nëse dëshironi të udhëtoni nëpër botë, koha më e mirë është tani.

● Nëse doni të filloni një biznes, koha më e mirë është tani.

● Nëse doni të shkoni në palestër, koha më e mirë është tani.

Do ta falënderoni veten më vonë.

Qëllimi duhet të jetë të jetojmë sa më mirë. Dhe ka kaq shumë gjëra që bëjmë çdo ditë, për të cilat do të pendohemi në të ardhmen.

Liberale Newsroom

Poll
SHQIPENGLISH