Aktualitet

Gazeta Liberale: Gjermania hap dyert, Shqipëria rrezikon zbrazjen  

Shkruar nga Liberale
Gazeta Liberale: Gjermania hap dyert, Shqipëria rrezikon zbrazjen  

Me një popullsi të tkurrur prej plakjes, rënies së lindjeve dhe emigrimit, Shqipëria rrezikon të zbrazet në shifra dramatike ndërsa Gjermania ka lehtësuar procedurat për emigrantët punëkërkues.

Jo vetëm mjekë e infermierë, tashmë vendi më i zhvilluar i Europës kërkon punëtorë në sektorë nga bujqësia deri tek teknologjitë e informacionit dhe ofron qëndrim gjashtë mujor deri në gjetjen e një pune.

Ndërsa vendi ynë rrezikon të mpaket deri në përmasat e një lagjeje për shkak të plakjes së popullsisë, lindjeve në rënie e mbi të gjitha emigrimit masiv, shteti më i fuqishëm i Europës i zgjidh ndryshe problemet me popullsinë e saj të plakur dhe mungesën e krahut të kualifikuar të punës, duke i hapur edhe më shumë dyert për punëkërkuesit jashtë Bashkimit Europian.

Këto dhe shumë të tjera do t’i lexoni në Gazetën Liberale në print sot. /Gazeta Liberale

Liberale Newsroom

Poll
SHQIPENGLISH