Aktualitet

Tre produktet që dominojnë ekonominë tonë, 1 mld euro shitjet

Shkruar nga Liberale
Tre produktet që dominojnë ekonominë tonë, 1 mld euro

902.064 tonë naftë është prodhuar në vitin 2022, nga 697.662 tonë të prodhuar në vitin 2021.

Hekuri arriti në 808.983 tonë në 2022. Ndërkohë që 2021, prodhimi ishte 773.668 tonë.

Vlera e shitjeve për produktin naftë gjatë vitit 2022 ishte 44.8 miliardë lekë, nga 34.2 miliardë lekë në vitin 2021, duke u rritur me 31,2%.

Vrojtimi mbi produktet industriale kryhet me frekuencë vjetore pranë ndërmarrjeve të industrisë nxjerrëse dhe përpunuese. Këto statistika shërbejnë për të kryer analiza të detajuara të produkteve industriale të prodhuara në vend. Prodhimi dhe shitja e produkteve kryesore industriale.

Liberale Newsroom

Poll
SHQIPENGLISH