Sociale

Jini vigjilent! Këto janë shenjat që vuani nga depresioni

Shkruar nga Liberale

Jini vigjilent! Këto janë shenjat që vuani nga depresioni

Në një moment të jetës sonë të gjithë do të ndjejmë trishtim OSE mërzitje. Megjithatë, depresioni është diçka tjetër. Ai vazhdon dhe mund të ndikojë në çdo fushë të jetës sonë. Ndonjëherë është për shkak të lodhjes dhe stresit dhe ndonjëherë për shkaqe më të thella, si trauma mendore ose disa sëmundje.

Depresioni është një sëmundje mendore që prek mbi 300 milionë njerëz në mbarë botën, sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë . Ka një efekt në të menduarit, emocionet, trupin dhe sjelljen e një personi.  Megjithatë, askush nuk mund të thotë qartë se cilat janë simptomat e tij, pasi ato shpesh keqinterpretohen ose shpërfillen.

Por ja cilat janë disa nga shenjat që tregojnë se vuani nga depresioni:


1. Ju përpiqeni ta fshehni trishtimin tuajpas justifikimeve të ndryshme dhe përfundoni duke u trishtuar.

2. Ju keni sukses në shumë fusha, por nuk kënaqeni me fitoret tuaja. Kjo do të thotë, në vend që të ndjeni gëzim, ju ndiheni konfuz.

3. Ju shkëputeni nga gjërat që ju bëjnë të ndiheni të lumturdhe ju kënaqin. Zakonisht, ju i thoni “po” asaj që ju imponojnë të tjerët.

4. Mundohuni të jeni gjithmonë social dhe aktiv,në mënyrë që të “harroni” atë që ju shqetëson.

5. Ju mendoni se nuk e meritoni pranimin dhe dashurinë e të tjerëve.

Poll
SHQIPENGLISH