Sociale

A ia vlejnë marrëdhëniet në distancë?

Shkruar nga Liberale

A ia vlejnë marrëdhëniet në distancë?

Ekziston një thënie e kahershme që “mungesa e bën zemrën të dashurohet”, por a është e vërtetë kur bëhet fjalë për takimet në ditët e sotme?

Ndoshta jo. Një studim i bërë së fundmi zbuloi se marrëdhëniet në distancë nuk janë efikase për shumicën e beqarëve, pasi 51% përqind e të dashuruarve të anketuar kanë thënë se ata nuk do të merrnin pjesë në një lidhje në distancë.

Por COVID-19 ka ndryshuar shumë këndvështrime dhe qëndrime kur bëhet fjalë për temën. Me nevojën për t’u ‘izoluar’ nga të tjerët, takimet në internet u rritën, duke bërë që beqarët në të gjithë botën të rimendojnë qëndrimin e tyre për takimet në distanca të gjata.

Dashuria nuk është më e paracaktuar, pasi beqarët mund t’i drejtohen metodave virtuale për t’u njohur me njëri-tjetrin përpara se të lidhen personalisht.

Megjithëse nuk janë për të gjithë, marrëdhëniet në distancë kanë përfitimet e tyre, veçanërisht për njerëzit që vlerësojnë hapësirën dhe pavarësinë. Ata gjithashtu mund të vlejnë nëse e dini se ka një plan për të reduktuar distancën në të ardhmen.

Një përfitim për t’u marrë parasysh është se ka shumë më pak nevojë për kompromis se si e kaloni pjesën më të madhe të kohës,mund të vazhdoni me rutinën tuaj normale, qoftë një vetë-regjim apo duke kaluar kohë me të dashurit.

Një përfitim tjetër është se distanca të bën të humbasësh partnerin dhe mund të të bëjë që të bësh më shumë përpjekje për të ndërtuar një lidhje më të thellë. Kur gjithçka që keni është komunikimi, jeni më të gatshëm të bëni biseda më të thella ose të provoni kuize/lojëra për t’u njohur me njëri-tjetrin. Ekziston edhe tension seksual që mund të krijohet kur nuk e shihni shumë shpesh personin tuaj.

Ndërsa përfitimet janë të pranishme, po ashtu janë edhe disavantazhet ku mungesa e besimit është një prej tyre. Nëse keni vështirësi të besoni dikë në një marrëdhënie, një partneritet në distancë mund të mos jetë më i miri për ju.

Liberale Newsroom

Poll
SHQIPENGLISH