Arte

PIKTURA E DITËS: Një pasdite e së dielës në ishullin La Grande Jatte

Shkruar nga Liberale

PIKTURA E DITËS: Një pasdite e së dielës në ishullin La

Kryevepra e Georges Seurat, duke evokuar Parisin e La Belle Epoque, në fakt po përshkruan një skenë periferike të klasës punëtore shumë jashtë qendrës së qytetit. Seurat shpesh e bënte këtë mjedis subjekt të tij, i cili ndryshonte nga portretizimet borgjeze të bashkëkohësve të tij impresionistë.

Seurat hodhi poshtë qasjen e kapjes së momentit të Manet, Monet dhe Degas, duke përdorur në vend të kësaj ndjesinë e qëndrueshmërisë së përjetshme që gjendet në skulpturën greke.

Dhe kjo është pikërisht ajo që ju merrni në këtë procesion figurash si friza, qetësia e të cilëve është në përputhje me qëllimin e Seurat për të krijuar një peizazh klasik në formë moderne.

Liberale Newsroom

Poll
SHQIPENGLISH