Ingenious

Njihuni me “Gemini” asistentin më të ri të Google, ja funksionet e tij

Shkruar nga Liberale

Njihuni me “Gemini” asistentin më të ri të Google, ja

Google njoftoi riemërimin e Bard në Binjakë. Sissie Hsiao, zëvendëspresidente dhe menaxhere e përgjithshme, Gemini experiences (ish Bard) dhe Google Assistant tha: “Që kur lançuam Bard vitin e kaluar, njerëzit në mbarë botën e kanë përdorur atë për t’u angazhuar me Inteligjencën Artificiale me një mënyrë krejtësisht të re – për t’u përgatitur për intervista pune, për të zhvilluar ide të reja biznesi ose, siç njoftuam javën e kaluar, duke krijuar imazhe bindëse.

Misioni ynë me Bard-in që në fillim ka qenë t’u japim akses të drejtpërdrejtë modeleve tona të AI dhe Gemini përfaqëson familjen tonë më të aftë të modeleve. Për të nxjerrë në pah këtë fakt, Bard tashmë do të njihet si Binjakët.
Me modelin Pro 1.0 është e mundur të bisedoni me Gemini në më shumë se 40 gjuhë dhe në më shumë se 230 vende dhe gjeografi. Tani, ne po prezantojmë dy përvoja të reja – Gemini Advanced dhe një aplikacion celular (jo i disponueshëm ende në Evropë) – do t’i ndihmojë përdoruesit të bashkëpunojnë lehtësisht me AI më të mirë të Google.”

Siç u njoftua, me modelin Ultra 1.0, Gemini Advanced është shumë më i aftë në detyra shumë komplekse si programimi, arsyetimi deduktiv, ndjekja e udhëzimeve të ekspertëve dhe bashkëpunimi në projekte krijuese. Gemini Advanced jo vetëm që i lejon përdoruesit të kenë biseda më të gjata dhe më të detajuara, por gjithashtu kupton më mirë kontekstin më të gjerë përmes pyetjeve të mëparshme. Për shembull:

? Gemini Advanced mund të bëhet mësues personal i qytetarëve – duke krijuar udhëzime hap pas hapi, mostra kuize ose qarqe diskutimi që i përshtaten stilit tuaj të të mësuarit.

? Mund të ndihmojë me skenarë më të avancuar të kodimit, duke vepruar si një stuhi idesh dhe duke ju ndihmuar të vlerësoni qasje të ndryshme të kodimit.

? Mund të ndihmojë krijuesit dixhitalë të kalojnë nga koncepti në ekzekutim duke krijuar përmbajtje të freskëta, duke analizuar tendencat e fundit dhe duke shpikur mënyra të përmirësuara për të rritur audiencën e tyre.

“Ky version i parë i Gemini Advanced pasqyron përparimin tonë të fundit në arsyetimin e AI dhe do të vazhdojë të përmirësohet. Ndërsa shtojmë veçori të reja ekskluzive, përdoruesit e Gemini Advanced do të kenë akses në aftësi të zgjeruara polimorfike, më shumë veçori të kodimit ndërveprues, aftësi më të thella të analizës së të dhënave dhe më shumë. Gemini Advanced është i disponueshëm sot në më shumë se 150 vende dhe zona gjeografike, në anglisht, dhe me kalimin e kohës do ta zgjerojmë në më shumë gjuhë.

Liberale Newsroom

Poll
SHQIPENGLISH