Sociale

Këto janë veprimet që tregojnë se fëmija i juaj ka inteligjencë të lartë

Shkruar nga Liberale

Këto janë veprimet që tregojnë se fëmija i juaj ka

Të gjithë prindërve u pëlqen të besojnë se foshnja e tyre është jashtëzakonisht inteligjente dhe për disa kjo është absolutisht e vërtetë!

Prindërit nuk e dinë gjithmonë se cilat shenja mund të tregojnë se fëmija i tyre ka një koeficient inteligjence (IQ) më të lartë se mesatarja.

Në fakt, ka disa shenja që mund të shfaqen herët në jetën e fëmijës që tregojnë për inteligjencë të lartë dhe disa nga këto shenja mund të shfaqen edhe menjëherë pas lindjes.

Mund të duket e habitshme, por ka shumë tregues që janë të pranishëm menjëherë pas lindjes dhe gjatë muajve të parë të jetës së foshnjës, të cilët mund të mbështesin faktin që ju keni një gjeni të vogël në duar.

Këto janë shenjat që keni një foshnje që do të ketë inteligjencë të lartë

Mund të jetë befasi të shohësh se sa vigjilent mund të jetë një i porsalindur, veçanërisht kur është vetëm disa ditë ose javë. Ndërsa të gjithë të porsalindurit do të përpiqen të thithin dhe të kuptojnë rrethinën e tyre, disa duket se janë shumë më vigjilentë që nga fillimi.

Këto foshnje që duken të jenë jashtëzakonisht vigjilente mund të përfundojnë me një IQ më të lartë. Studimet tregojnë se një fëmijë me IQ të lartë kur bën kontakt me sy dhe duket se gjithmonë dëgjon dhe shikon. Ata duket se janë në gjendje t’i kushtojnë vëmendje dhe tregojnë një gamë më të madhe perceptimi shumë më herët.

I shikon prindërit thuajse menjëherë

Kur bëhet fjalë për të qenë vigjilent dhe për të pasur një potencial të lartë IQ, një gjë bie në sy. Të qenit vigjilent është krejtësisht normale dhe pozitive për çdo foshnjë në rritje, edhe që nga lindja. Por, kur ai foshnjë është në gjendje të bëjë kontakt të drejtpërdrejtë me sy me prindërit e tij ose të saj, kjo është një shenjë e zhvillimit të avancuar në një moshë të hershme. Foshnjat lindin në një botë që ata do të përpiqen menjëherë ta kuptojnë. Nëse një foshnjë e porsalindur mund t’i shikojë prindërit e tij, kjo është një gjë e jashtëzakonshme dhe një shenjë e mundshme e një IQ të lartë.

Fëmija juaj ka lindur pa e ditur se si duken në të vërtetë prindërit e tij. Një foshnjë i ka dëgjuar prindërit e tij gjatë mitrës, por kurrë nuk i ka parë ata para lindjes. Një shenjë se një foshnjë do të ketë një IQ të lartë, është aftësia për të njohur herët fytyrat e anëtarëve të ngushtë të familjes; mami, babi, vëllezërit e motrat, e kështu me radhë. Mund të duhet pak kohë për të vendosur njohjen, por do të bëhet e dukshme kur foshnja po shikon dikë që e njeh në të vërtetë.

Pothuajse të gjitha foshnjat janë të lëvizshme; është një pjesë e madhe e jetës së të porsalindurve! Megjithatë, disa foshnje priren të jenë shumë më të lëvizshme dhe më aktive se homologët e tyre në të njëjtën moshë. Disa mund ta shohin si diçka që duhet të përmbahet. Absolutisht jo! Një foshnjë aktive është shumë e zgjuar!

Arrin të dëgjojë më shumë se një gjuhë

Nëse mund të flisni më shumë se një gjuhë , është një ide e shkëlqyeshme t’i flisni fëmijës tuaj në çdo gjuhë.

Studimet kanë treguar se dëgjimi i gjuhëve të ndryshme mund të bëjë që truri të zhvillohet me një ritëm më të shpejtë, gjë që përfundimisht mund të çojë në një IQ më të lartë. Njohja e më shumë se një gjuhe ka një sërë përfitimesh të mahnitshme edhe për fëmijën tuaj, dhe ky përfitim tek fëmija do të ishte një IQ e lartë.

Liberale Newsroom

Poll
SHQIPENGLISH