Sociale

CENSI 2023/ 32% e popullsisë jeton në Tiranë, vetëm 3% Gjirokastra dhe Kukësi

Shkruar nga Liberale

CENSI 2023/ 32% e popullsisë jeton në Tiranë, vetëm 3%

Në bazë të të dhënave të publikuara nga Censi 2023,  32% e popullsisë jeton në qytetin e Tiranës. Pas Tiranës vijnë qarqet e Fierit dhe të Elbasanit, secili me nga 10% dhe në vendin e katërt është Durrësi me 9 për qind.

Popullsia sipas qarqeve

Tiranë jeton 32% e popullsisë

Fier: 10%

Elbasan: 10%

Durrës: 9%

Korçë: 7%

Shkodër, Vlorë, Berat me nga 6%

Dibër dhe Lezhë me nga 4%

Kukës: 3%

Gjirokastër: 3%

Poll
SHQIPENGLISH