Showbiz

Nëse vuani nga diabeti, nuk duhet të konsumoni këto ushqime

Shkruar nga Liberale
Nëse vuani nga diabeti, nuk duhet të konsumoni këto ushqime

Mielli i rafinuar i grurit: Shumica e miellit të grurit të disponueshëm në treg është shumë i rafinuar, duke hequr lëvozhgën e jashtme, e cila është e pasur me fibra. Ky proces ngre indeksin glicemik të grurit nga 30 në 70, duke e bërë atë të dëmshëm për individët me diabet. Prandaj, ata me diabet duhet të minimizojnë konsumin e miellit të grurit.

Mielli i misrit: Ndërsa misri është një burim i mirë proteinash, mielli i misrit duhet të shmanget nga individët me diabet. Buka e misrit është i lartë në karbohidrate, duke shkaktuar një rritje të shpejtë të niveleve të sheqerit në gjak. Si i tillë, nuk është i përshtatshëm për ata që kërkojnë të menaxhojnë diabetin e tyre në mënyrë efektive.

Mielli i orizit të bardhë: Mielli i orizit është një tjetër ushqim me glicemi të lartë që mund të çojë në rritje të sheqerit në gjak. Mjekët shpesh këshillojnë njerëzit në rrezik të diabetit të kufizojnë konsumin e orizit, pasi ai është i pasur me karbohidrate dhe mund të ndikojë negativisht në kontrollin e sheqerit në gjak.

Karbohidratet e rafinuara: Ushqimet e bëra nga karbohidratet e rafinuara, si buka e bardhë, makaronat e bardha dhe orizi i bardhë, mund të kenë një ndikim të rëndësishëm në nivelet e sheqerit në gjak. Këto niseshte i nënshtrohen përpunimit të gjerë, duke hequr krundet dhe embrionet e kokrrës. Si rezultat, ato shkaktojnë rritje të shpejtë të sheqerit në gjak. Njerëzit me diabet duhet të shmangin rreptësisht ushqime të tilla dhe t’i konsiderojnë drithërat si alternativa më të shëndetshme.

Liberale Newsroom

Poll
SHQIPENGLISH