Aktualitet

Dritë jeshile për bastet ‘online’, qeveria miraton projektligjin për lojërat e fatit

Shkruar nga Liberale
Dritë jeshile për bastet ‘online’, qeveria miraton

Qeveria i jep dritën jeshile nisjes së lojërave të fatit. Rikthimi i basteve online nuk do të luhet më me para në dorë.

Të gjithë subjektet që do të nisin të operojnë në këtë treg duhet të kenë si kapital fillestar të paktën 40 milionë lekë për të nisur biznesin e tyre, nga 1.2 miliardë lekë që ishte më parë.

Bastet sportive online parashikohet të luhen nëpërmjet paisjeve elektronikesi smartphone, tabletave, Ipad, apo në faqet zyrtare të internetit të këtyre bizneseve.

Ndryshe nga më parë, projektligji i miratuar për Lojërat e Fatit detyron subjketet të ruajnë të dhënat e klientëve të tyre për  për çfarëdolloj shume të luajtur brenda një periudhe tre vjeçare, ndërsa më herët ligji synonteregjistrimin e individëve që merrnin pjesë në baste me vlera 100 mijë lekëose më tepër.

Ndryshimet fiskale dhe mospagimii 15% të tatimit mbi ftimin do të sjellë krijimin e një fondi të posaçëm dhe detyrimemonentare fikse për kompanitë që licensohen për aktivitetin e lojërave të fatit, sipas draftit të ri të hedhur për konsultim public.

Organizatorët e kategorive “Kazino”, “Kazino në hotele me 5 yje” dhe “Resort kazino”, brenda 31 marsit të vitit pasardhësderdhin në llogari të Fondit të Posaçëm shumën 0.4 për qind të xhiros vjetore.

Mekanizma të ngjashëm ligjorë në tregun e lojërave të fatit ndiqen edhe nga vende të Bashkimit Evropian.

Liberale Newsroom

Poll
SHQIPENGLISH