Sociale

Disa nga vendet e botës, ku mund të jetoni jetën tuaj të ëndrrave

Shkruar nga Liberale

Disa nga vendet e botës, ku mund të jetoni jetën tuaj të

Këto janë disa nga vendet ku kostoja e jetesës është aq e ulët sa nevoja për të punuar mund të bëhet një zgjedhje më tepër se një domosdoshmëri.

Portugali– Portugalia vazhdon të jetë një zgjedhje kryesore për njerëzit që kërkojnë një mënyrë jetese evropiane të përballueshme dhe tërheqëse. Kostoja e jetesës në Portugali paraqet një jetesë me një çmim të përballueshëm. Sipas International Living, një çift mund të jetojë rehat duke filluar nga rreth 2200 dollarë në muaj, ndërsa beqarët mund të presin të jetojnë mirë duke filluar nga rreth 1700 dollarë në muaj.

Meksikë-Sipas International Living, një mënyrë jetese modeste por e rehatshme në Meksikë mund të mbahet me një buxhet prej rreth 1,500 deri në 2,000 dollarë në muaj për një çift, duke mbuluar të gjitha shpenzimet bazë, duke përfshirë strehimin, shërbimet komunale dhe ushqimin. Beqarët mund të jetojnë të qetë me 800 deri në 1200 dollarë në muaj, në varësi të zgjedhjeve të stilit të jetesës.

Panama– Një çift mund të shijojë një mënyrë jetese të kënaqshme në Panama me një buxhet që fillon nga 2,000 dollarë në muaj, duke mbuluar të gjitha shpenzimet bazë të jetesës dhe disa gjëra luksoze. Beqarët mund t’i gjejnë kostot e tyre duke filluar nga 1200 dollarë në muaj, duke lejuar një standard jetese të rehatshme dhe shpesh të pasur.

Spanjë-Jeta në Spanjë mund të jetë e përballueshme. Sipas International Living, një çift mund të jetojë një mënyrë jetese të rehatshme duke filluar nga 2000 dollarë në muaj, ndërsa beqarët mund të shpenzojnë midis 1500 dhe 2000 dollarë. Këto shifra mbulojnë strehimin dhe kujdesin shëndetësor por dhe gjëra të tjera.

Liberale Newsroom

Poll
SHQIPENGLISH