Sociale

8 aftësitë e punës që duhet të keni PATJETËR...

Shkruar nga Liberale

8 aftësitë e punës që duhet të keni PATJETËR...

Përveç aftësive specifike për punën për të cilën po shkoni, punëdhënësit po kërkojnë gjithashtu aftësi të përgjithshme pune.

Këto nganjëherë quhen ‘aftësi të punësimit’ ose ‘aftësi të buta’. Këto lloj aftësish do t’ju bëjnë të dalloheni.

Edhe nëse nuk mendoni se keni ndonjë aftësi pune, ju keni këto aftësi punësimi nëse jeni:

1-I besueshëm
2-I lehtë për t’u marrë vesh
3-I hapur për të mësuar gjëra të reja.

Këto aftësi mund të mos renditen në përshkrimin e pozicionit, por ato janë aftësi të zakonshme të nevojshme për të bërë shumicën e punëve. Është mirë të mendoni për këto aftësi kur jeni duke u përgatitur për një intervistë pune.

Njerëz të ndryshëm i përcaktojnë këto aftësi në mënyra të ndryshme, por në përgjithësi ato mund të ndahen në këto tetë kategori:

1- Komunikimi
2- Puna në grup
3-Zgjidhja e problemeve
4-Iniciativa dhe sipërmarrja
5-Planifikimi dhe organizimi
6-Vetë-menaxhimi i situatave
7-Të mësuarit
8-Përdorimi teknologjisë

Liberale Newsroom

Poll
SHQIPENGLISH