Arte

PIKTURA E DITËS: "Retë e Larta", misteri i qiellit Baltik

Shkruar nga Liberale

PIKTURA E DITËS: "Retë e Larta", misteri i qiellit Baltik

Piktura e realizuar nga Heckel Steile Wolke (19 Qershor 2024)

Për shumë vite, artisti përgjegjës për këtë pikturë të panënshkruar në re, Steile Wolke, ishte një mister. Piktura ishte një nga një grup i artit evropian të fillimit të shekullit të njëzetë që iu dha Muzeut të Artit të Universitetit të Princetonit.

Analiza e përpiktë e stilit të akuarelit të artistit dhe shkrimi i dorës së titullit të pikturës e bëri historianin e artit Giada Damen t'ia atribuojë veprën piktorit ekspresionist gjerman Erich Heckel. 

Pas punës me detektivë mjeko-ligjore, muzeu më pas përktheu titullin e veprës së Heckel Steile Wolke si "Retë e Larta". Nëse do të kishin, do t'u kishim thënë se qielli Baltik i Heckel-it përshkruan retë Cumulus congestus dhe Cumulonimbus, të cilat janë të larta, por kanë baza të ulëta dhe të errëta. 

Liberale Newsroom

Poll
SHQIPENGLISH