Arte

PIKTURA E DITËS: "Problemi me të cilin jetojmë të gjithë", në ditën Ndërkombëtare të Fëmijëve

Shkruar nga Liberale

PIKTURA E DITËS: "Problemi me të cilin jetojmë të

Piktura e realizuar nga Norman Rockwell

Piktura "The Problem We All Live With", (Problemi me të cilin jetojmë të gjithë) përshkruan një moment historik të rëndësishëm në lëvizjen për të drejtat civile në Shtetet e Bashkuara. Ajo tregon Ruby Bridges, një vajzë gjashtëvjeçare afro-amerikane, duke u shoqëruar nga US Marshals për të hyrë në një shkollë publike të bardhë në New Orleans në vitin 1960. Ruby ecën e vendosur dhe e qetë, ndërsa në sfond duken fjalë të urrejtjes dhe domate të hedhura mbi mur.

Rockwell e ka përshkruar Ruby-n me një ndjeshmëri të jashtëzakonshme, duke kapur kurajën dhe pafajësinë e saj përballë një situate të vështirë dhe armiqësore. Ngjyrat dhe detajet e pikturës krijojnë një kontrast të fortë midis pafajësisë së fëmijës dhe urrejtjes së të rriturve. Ky vepër artistike mbetet një simbol i fuqishëm i barazisë dhe drejtësisë, duke na kujtuar rëndësinë e mbrojtjes së të drejtave të fëmijëve dhe luftës kundër diskriminimit.

 

Liberale Newsroom

Poll
SHQIPENGLISH