Sociale

Këto janë ushqimet që na ndihmojnë të djegim dhjamin rreth barkut

Shkruar nga Liberale

Këto janë ushqimet që na ndihmojnë të djegim dhjamin

Edhe nëse një person nuk peshon më shumë se sa parashikohet në bazë të llojit të trupit të tij, ekziston mundësia që përqendrimi i yndyrës në pjesë të veçanta të trupit të tij të jetë më i madh se sa lejohet, që do të thotë jo vetëm shqetësim në jetën e përditshme, por edhe rritje të rrezikut të shfaqjes së sëmundjeve të caktuara.

Yndyra viscerale, siç quhet dhjami i depozituar në zonën më të gjerë të barkut dhe që mbulon organet vitale, mund të rëndojë trupin tonë dhe të shkaktojë probleme kardiovaskulare, para së gjithash presionin e lartë të gjakut, diabet dhe apnea.

Zgjidhja bazë për djegien e dhjamit në zonën e barkut gjendet në dietën mesdhetare. Konkretisht, ushqimet që ndihmojnë trupin të heqë qafe yndyrën e tepërt janë këto:

-Frutat dhe perimet, në një sasi prej të paktën pesë porcionesh në ditë
-Oriz Kaf
-Tërshëra
-Bishtajoret
-Peshku i pasur me omega-3
-Jogurt me pak yndyrë
-Vaj ulliri

Marrja e ushqimeve të mësipërme në kombinim me proteinat, si mishi i bardhë apo qiqrat , na japin ndjesinë e ngopjes shumë më shpejt sesa nëse konsumonim ushqime të përpunuara me përmbajtje të lartë yndyre. Kështu, ne ngopemi më shpejt dhe e vëmë metabolizmin tonë në lëvizje.

Ndërsa rritemi, dhjami i barkut është gjithnjë e më i vështirë për t’u eliminuar nga trupi ynë, megjithatë një dietë e ekuilibruar që përfshin, ndër sa më sipër, bukë integrale, do ta ndihmojë trupin tonë të djegë atë që nuk ka nevojë.

Liberale Newsroom

Poll
SHQIPENGLISH