Sociale

CENSI 2023/ Në Shqipëri 364 persona mbi 100 vjeç, ja sa janë femra dhe meshkuj

Shkruar nga Liberale

CENSI 2023/ Në Shqipëri 364 persona mbi 100 vjeç, ja sa

Sipas statistikave të Censit 2023, mosha mesatare e popullsisë është 42,5 vite, nga 35,3 vite që ishte në Censin 2011.

Në moshat e vogla deri në 10 vjeç, numri i meshkujve tejkalon atë të femrave.

Ky raport përmbyset në moshat 40 dhe pas të 80-ve, me një rënie të madhe për shkak të jetëgjatësisë së lartë të femrave krahasuar me meshkujt.

Raporti gjinor në popullsinë mbi 80 vjeç është 82,1,. Kemi nga ata qëni e kanë kaluar moshën 100 vjeç 364 persona, nga këta 361 janë femra

Poll
SHQIPENGLISH