Aktualitet

"Sfidat e 3 lagjeve", hap sot Gazetën Liberale

Shkruar nga Liberale
"Sfidat e 3 lagjeve", hap sot Gazetën Liberale

Ndërtimi i tre lagjeve të reja për të dëmtuarit nga tërmeti pritet të bëhet në banesa dykatëshe dhe urbanizim të qytezave, ndërsa shqetësimet për projektin kanë të bëjnë me efektet sociale të krijimit të zonave të banimit vetëm me qytetarë të shtresave më të varfra që do të mbeten të veçuar, pa harruar se grupimi në një hapësirë i të gjithë të prekurve nga tërmeti nuk ndihmon për kalimin e traumës së 26 nëntorit dhe mund të sjell vështirësi në krijimin e komunitetit dhe kohezionin social.

Pasi humbi bashkëshortin dhe vjehrrit në tërmetin e 26 nëntorit, në një prej pallateve të shembura në Thumanë, Klotilda Greku e pa me skepticizëm ofertën e Ministrisë së Financave për t’u strehuar në një prej apartamenteve në bllokun e banesave sociale, në Shkozë.

Këto dhe shumë të tjera do t’i lexoni sot në Gazetën Liberale në print /Gazeta Liberale

Liberale Newsroom

Poll
SHQIPENGLISH