Letërsi

LIBRI DITËS: "Nise nga gjërat e vështira", si të shmangësh mbingarkesën mendore dhe të bëhesh variant më i mirë i vetes

Shkruar nga Liberale

LIBRI DITËS: "Nise nga gjërat e vështira", si të

RUBRIKA DITORE E LIBRIT E PËRZGJEDHUR NGA LIBERALE.AL

Titulli: Nise nga gjërat e vështira

Origjinali: Do the Hard Things First: How to Win Over Procrastination and Master the Habit of Doing Difficult Wor

Kategoria: Udhërrëfyes praktik

Autori: Scott Allan

Përktheu: Artan Duka

Botues: Bota Shqiptare

Viti: 2024

Fq: 308

Mbi librin

A po jeton në rrëmujë sepse vazhdon t'i shtysh detyrat e rëndësishme deri minutën e fundit? A ndihesh i çorganizuar në shtëpi dhe në punë?

Po përjeton ndjenja ankthi, zhgënjimi dhe pafuqie për shkak të të gjitha projekteve të papërfunduara?

Nëse po, është koha të kapërcesh zakonin e zvarritjes së punëve dhe të riorganizosh zakonet e papërshtatshme në punë.

Autori më i shitur ndërkombëtar dhe trajnuesi i zhvillimit personal, Scott Allan, dëshiron që ta mposhtësh zvarritjen dhe të eliminosh vlerësimet negative për veten, në mënyrë që t'i japësh fund rrëmujës së shmangies kronike të detyrave. Në këtë udhëzues praktik, do të mësosh metodën e tij hap pas hapi për të thyer zakonin e zvarritjes së punëve dhe për t'i dhënë fund sabotimit të vetes.

Në këtë libër, Scott Allan të mëson se si:

- Të kontrollosh shpërqendrimet vetëshkatërruese dhe sindromën e objekteve me shkëlqim.

- Të identifikosh kufizimet kryesore që të pengojnë dhe të ndërmarrësh veprime të forta për rezultate optimale.

- Të shmangësh kryerjen e detyrave të rastësishme dhe të fillosh të programosh kohën për punën më të rëndësishme.

- Të identifikosh mekanizmat e përballimit dhe të zhvillosh një etikë të shkëlqyer pune.

- Të vësh në jetë ushtrime ditore për të bërë zgjedhje më të mira dhe për të krijuar besim më të madh në vendimmarrje.

- Të strukturosh përparësitë duke u përqendruar në atë që ka më shumë rëndësi.

- Të stërvitësh trurin për të zotëruar vëmendjen duke ndërprerë ngacmimet e papritura.

- Të ndërtosh një mjedis të ri për të hequr qafe rrëmujën dhe për të eliminuar lodhjen nga vendimet.

Libri Nise nga gjërat e vështira është ndërtuar në mënyrë të tillë që të të kursejë kohë, të të rrisë energjinë mendore, të të mësojë vetëbesimin, duke larguar frikën e gjërave që u druhesh. Do të mësosh këtu se si të përqendrohesh te detyra numër një, të shmangësh mbingarkesën mendore dhe të bëhesh variant më i mirë i vetes, në punë dhe në jetë.

Sot, jo nesër. Bëje tani, jo më vonë.

Liberale Newsroom

Poll
SHQIPENGLISH