Arte

PIKTURA E DITËS: "Lule në një vazo", vepër e Pierre-Auguste Renoir-it

Shkruar nga Liberale

PIKTURA E DITËS: "Lule në një vazo", vepër e

Duke u shfaqur në disa nga studimet e Pierre-Auguste Renoir-it mbi lulen, vazoja e paraqitur këtu mbeti në koleksionin e Renoir gjatë gjithë jetës së tij, iu kalua stërnipit të tij Emmanuel Renoir, më pas u ribashkua me këtë pikturë, "Fleurs dans un vase" (1878) në vitin 2019.

Vepra është pjesë e një serie kompozimesh të sofistikuara me lule, të cilat konsiderohen si ndër natyrat më të guximshme dhe më të plota të karrierës së Renoir-it, dhe do të ofrohet së bashku me vazon në fjalë kur të dalë në bllokun e ankandit më 6 mars.

Liberale Newsroom

Poll
SHQIPENGLISH