Aktualitet

Arsimi është rruga e besueshme për lëvizjen ekonomike

Shkruar nga Liberale
Arsimi është rruga e besueshme për lëvizjen ekonomike

Kuptimi i nevojave dhe shqetësimeve individuale të studentëve gjatë kësaj pandemie do të shkojë shumë përpara për t'i ndihmuar ata që të përparojnë në procesin akademk, thotë Cathy Sandeen

Megjithëse fakulteti, stafi dhe studentët përmbushën detyrën Herkuliane për distancimin social, në mënyrë që përfundimi i semestrit të kalonte pa problematika të mëdha.

Sistemi i Universitetit të Kalifornisë ka vendosur që udhëzimet do të jenë kryesisht në internet këtë vit, ndërsa institucione të tjera janë zotuar që të rihapin kampuset e tyre për mësimin në auditor që dikur konsiderohej normale.

Ndërsa shikojmë drejt një kohe kur kufizimet e strehimit janë të qeta, vendimet duhet të bazohen në shkencë, epidemiologji dhe madje edhe në disponueshmërinë e shtretërve spitalorë. Ka shumë të panjohura - të tilla si disponueshmëria e një vaksine, kapaciteti gjurmues - por një qasje e vetme për fillimin e vitit të ri akademik nuk do të funksionojë për të gjithë. Përgjigjet do të ndryshojnë sipas vendeve dhe sipas llojit të kolegjit dhe universitetit.

Ajo që është e sigurt është se shkollat ​​dhe universitetet janë disa nga vendet ku numri më i madh i njerëzve bien në kontakt me njëri-tjetrin në baza ditore - baza të rrezikshme mjedisore për një virus eksponencialisht të transmetueshëm si Covid-19.

Kështu që, shërbimet në arsimin e lartë që duam, mund të jenë nga më të fundit që do të çlirohen nga kufizimet. Madje edhe kur të çlirohen, disa mund të zgjedhin të punojnë ose të studiojnë në distancë.

Megjithëse shpërndarja në distancë është provuar të jetë mesatarisht efektive, mësimi plotësisht në internet nuk funksionon për çdo student në çdo fazë të arsimimit të tyre, as për çdo disiplinë.

Ndërkohë, edhe pse studentët mbetën të përkushtuar për studimet e tyre gjatë semestrit të pranverës, ne nuk e dimë se të njëjtët studentë do të ri-regjistrohen në vjeshtë. Disa mund të zgjedhin të ndalen për një kohë derisa jeta e tyre të qetësohet. Paraqitjet për Aplikim Falas për Ndihmën Federale të Studentëve janë në rënie, kështu që ka të ngjarë që ne do të shohim një rënie të regjistrimit në universitet.

Pandemia e Covid-19 ka ekspozuar falsitetin e kapjes pas pikëpamjes nostalgjike të kolegjit si një përvojë rezidenciale me kohë të plotë me lëndët si përgjegjësi e vetme e studentëve.

Shumica e studentëve kanë jetë shumë më të ndërlikuara. Ata punojnë, madje dhe me kohë të plotë. Ata kanë fëmijë ose anëtarë të moshuar të familjes për t'u kujdesur. Ata kanë çështje të imigracionit. Ata janë studentë të gjeneratës së parë, duke zbuluar vazhdimisht gjëra jashtë. Ata po përballen me traumën e kaluar dhe çështjet e shëndetit mendor. Ata janë në ushtri.

Dhe tani ata po merren me një pandemi globale. Këta studentë kanë nevojë për fleksibilitet tani më shumë se kurrë. Kjo mund të sigurohet përmes formave të ndryshme të shpërndarjes në distancë.

Regjistrimet në universitet zakonisht rriten gjatë periudhave të ulëta të punësimit, por ne po hyjmë në ujëra të paeksploruar gjatë këtij recesioni të shkaktuar nga Covid dhe nuk duhet të supozojmë se modelet e vjetra do të mbizotërojnë.

Sidoqoftë, arsimi është rruga e besueshme për lëvizjen ekonomike. Ne duhet t'i kujtojmë studentët për këtë dhe jo duke i mbingarkuar me mesazhe pafund marketingu dhe informacione tepër të detajuar mbi universitetet. Ne të gjithë po mundohemi të planifikojmë në një botë të pasigurt - diçka për të cilën jemi mësuar këtu në Alaska. Mund të mos kemi të gjitha përgjigjet, por mund të komunikojmë qartë për ato që dimë tani.

Për të krijuar strategji komunikimi, duhet të kemi parasysh personazhe të ndryshëm studentësh dhe ato që mund të jenë në mendjen e tyre, ndërsa ata marrin vendime studimi, si dhe nevojat diferenciale të të gjithë personave. Kjo analizë e nevojave mund të ndihmojë në udhëheqjen e dizajnit të shërbimeve dhe mesazheve përkatëse për grupe të ndryshme studentësh.

Së pari, vetëm një qasje nuk i përshtatet të gjithëve, dhe ne nuk mund të supozojmë se shpërndarja në distancë është një ndërprerje për shumicën e studentëve. Shumica e studentëve janë përshtatur mirë gjatë semestrit të pranverës dhe ata njohin vlerën e kësaj metode mësimore për kurse të caktuara, edhe nëse nuk është mënyra e tyre e preferuar. Nëse shikojmë në thelb problemet e individëve, ne mund të kuptojmë më gjerësisht disa nga çështjet e jetës - siç është humbja e punës ose përgjegjësitë e kujdesit ndaj fëmijëve - në vend se modaliteti mësimor ka më shumë të ngjarë të parandalojë një student të regjistrohet në vjeshtën e vitit 2020.

Sa më shumë që të jetë e mundur, këshilltarët, anëtarët e fakulteteve dhe stafi i shërbimeve studentore duhet të vlerësojnë nevojat e studentëve dhe të arrijnë me mesazhe të personalizuara për studentë individualë ose më shumë segmente studentore. Studentët me kohë të pjesshme kanë shqetësime të ndryshme për studentët e bursave me kohë të plotë. Studentët e shkencës kanë shqetësime të ndryshme për studentët e biznesit. Shumë studentë kanë nevojë për këshillime të shëndetit mendor ose shërbime të tjera.

Ne gjithashtu kemi mundësinë për të zhvilluar disa kredenciale me përgjigje të shpejtë për të ndihmuar anëtarët e komunitetit tani.

Po, regjistrimet do të bien. Por, si shumë biznese të prekura nga pandemia, duhet të përshtatemi me kërkesën e tregut. Shumë studentë kanë potencial për të vazhduar me sukses arsimin e tyre në vjeshtë dhe ata kanë motivin ta bëjnë këtë. Është detyra jonë t'i drejtojmë ata në mënyrë aktive në çfarëdo mënyre që mundemi, dhe të personalizojmë qasjen tonë për të ofruar ato që u duhen.

Kjo nuk do të jetë e lehtë, por përshtatjet si këto janë të domosdoshme në mjedisin tonë aktual. Ato kolegje dhe universitete që besojnë se status quo do të mbizotërojnë, do të vuajnë; ata që inovojnë dhe përshtaten do të mbijetojnë dhe në fund të fundit do të lulëzojnë. /Gazeta Liberale

Liberale Newsroom

Poll
SHQIPENGLISH