Aktualitet

Zgjedhjet, kandidatët e VV kërkojnë pavlefshmëri në 3 qarqe

Shkruar nga Liberale
Zgjedhjet, kandidatët e VV kërkojnë pavlefshmëri në 3

Kanidatët e Lëvizjes Vetëvendosja në Shqipëri kërkon pavlefshmëri të zgjedhjeve. Tre kandidatët kanë kërkuar që procesi zgjedhor në zonat ku ata kanë garuar ka pasur manipulime ndaj duhet të shpallet i pavlefshëm.

Konkretisht, Boiken Abazi kërkon pavlefshmëri në qarkun e Tiranës, Iliaz Shehu në Lezhë dhe Kreshnik Merxhani në Gjirokastër.

Në kërkesat e tyre ankimore, kandidatët e Vetëvendosjes shprehen se vëzhguesit e tyre nuk janë lejuar të futen në disa KZAZ dhe vlerësimi i fletëve të pavlefshme është bërë në mënyrë të atillë që ka kandiduar këto deputetë.

Tashmë janë 22 ankimime në KQZ ku subjekte të ndryshme garuese kanë kërkuar pavlefshmëri në disa zona zgjedhore dhe numrin më të madh e ka Partia Demokratike me 9 padi për pavlefshmëri në 9 qarqe.

Liberale Newsroom

Poll
SHQIPENGLISH