Avokadoja ka vlera të jashtëzakonshme ushqyese dhe në të njëjtën kohë është shumë e shijshme . Dhe nëse nuk ka zënë ende një nga vendet e para në dietën tuaj, duhet ta zërë!
Avokadot kanë hyrë në dietën tonë vitet e fundit, duke u bërë një trend si bukë e thekur me avokado për drekë të vonë.
Acidet yndyrore që përmbahen në avokado janë kryesisht të monongopura, duke e bërë atë një burim shumë të shëndetshëm yndyre dhe në përgjithësi një ushqim plotësisht ushqyes.
Nuk është rastësi që avokado përdoret edhe për të prodhuar vajin përkatës të avokados, i cili ruan përmbajtjen e dobishme të yndyrnave dhe fibrave të mira, duke ofruar një ndjesi më të mirë ngopjeje, ndërsa në të njëjtën kohë ka pak sheqerna.
Për shkak të vlerës së lartë ushqyese, avokado ka përfitime të shumta shëndetësore kur konsumohet rregullisht:
Përmirëson shëndetin kardiovaskular
Përmirëson tretjen dhe mikrobiomën
Rregullon sheqerin në gjak
Ka efekt të dobishëm në shëndetin e syve