Arte

PIKTURA E DITËS: "Peizazh me figura" nga James Hartman

Shkruar nga Liberale

PIKTURA E DITËS: "Peizazh me figura" nga James Hartman

Piktura e realizuar nga James Hartman

I lindur në St. Louis, Misuri, James Hartman ishte fëmija i dhjetë në një familje me 11 fëmijë.

Ndërsa ishte i ri, Hartman u transferua në Holandë për një vit dhe studioi punën e mjeshtrave holandezë. N

Në vitin 1983, Hartman u zhvendos në Zonën e Gjirit të San Franciskos, ku shpesh pikturonte peizazhe, murale, vepra figurative dhe natyrë të qetë, zakonisht kur ishte jashtë.

Veçanërisht, Peizazhi me figura u pikturua në letër gazete, një teknikë e përdorur nga piktorët abstraktë duke filluar në fillim të viteve 1900.

Liberale Newsroom

Poll
SHQIPENGLISH