Arte

PIKTURA E DITËS: "Momentet e fundit të Lorenzo il Magnifico', vepër (në ditëlindjen e artistit)

Shkruar nga Liberale

PIKTURA E DITËS: "Momentet e fundit të Lorenzo il

Piktura e realizuar nga Cesare Maccari

Falë veprës The Last Moments of Lorenzo il Magnifico, në vitin 1866 Maccari fitoi një bursë për të studiuar në Romë, ku ishte aktiv për pjesën më të madhe të karrierës së tij. Ai prodhoi një numër të madh pikturash historike, duke iu referuar të kaluarës së Italisë së bashkuar së fundmi.

Cesare Maccari lindi më 9 maj 1840 në Siena, ku ndoqi Institutin lokal të Arteve të Bukura. Duke iu përkushtuar fillimisht skulpturës, Maccari më vonë iu drejtua pikturës, nën drejtimin e piktorit purist Luigi Mussini.

Ndikimi i tij bëri që Maccari të zhvillonte një interes për artin e mesjetës së vonë dhe të Rilindjes së hershme, deri në atë pikë sa në dekorimin e kapelës Pieri-Nerli në Quinciano (Siena) ai aplikoi recetat e përshkruara nga Cennino Cennini në Libro dell'arte të tij, të ribotuar. në 1859.

Liberale Newsroom

Poll
SHQIPENGLISH