Arte

PIKTURA E DITËS: 'Duke thënë faleminderit', sa u pagua artisti për këtë pikturë

Shkruar nga Liberale

PIKTURA E DITËS: 'Duke thënë faleminderit', sa u pagua

I konsideruar nga shumë njerëz si një nga artistët e paktë modernë amerikanë që mund të përshkruajë vërtet jetën amerikane, Rockwell u pagua një komision prej 3,500 dollarë për këtë pikturë.

Kjo vepër e veçantë arti u shfaq si kopertinë e numrit të Falenderimeve të Saturday Evening Post në vitin 1951. Djali i piktorit, Jarvis, është një nga modelet e kësaj pikture, e cila përshkruan një grua duke thënë hirin në një restorant të mbushur me njerëz.

Një nga shitjet e shtrenjta të artit në vitin 2013, blerësi refuzoi të identifikohej dhe zgjodhi ta blinte artikullin në heshtje.

Liberale Newsroom

Poll
SHQIPENGLISH