Aktualitet

21 deputetët që përfituan bonus qiraje gjatë pushimeve verore

Shkruar nga Liberale
21 deputetët që përfituan bonus qiraje gjatë pushimeve

Gjatë pushimeve verore, në muajin gusht 2020, 21 deputetë të Kuvendit të Shqipërisë rezultojnë se kanë përfituar bonus qiraje sikur banojnë në Tiranë. Ligjvënësit kanë përfituar nga buxheti i shtetit 35 000 lekë ose 330 USD secili, ndërsa kanë qenë duke shijuar pushimet.

Përfituesit janë Kostaq Papa, Selami Jenishehri, Nikolin Staka, Fatjona Dhimitri, Eugen Bojaxhiu, Vasil Sterjovski, Artemis Dralo, Halil Jakimi, Arlind Çacani, Ediola Braha, Nimet Musaj, Enada Kapllani, Senida Mesi, Dritan Bici, Luan Harusha, Edmond Leka, Xhevit Bushaj, Edlira Bode, Antoneta Dhima, Fadil Nasufi dhe Fatmir Velaj.

Kuvendi i Shqipërisë ndërpreu punimet në 30 korrik 2020, në kuadër të mbylljes së sesionit parlamentar dhe pushimeve verore. Punimet rifilluan në datën 7 shtator 2020. Gjatë kësaj periudhe, 116 deputetë e Kuvendit nuk kanë përfituar dieta për udhëtime brenda dhe jashtë vendit, as pagesa për telefon dhe karburant, as honorare apo pagesa për fjetje në hotel, por vetëm pagën bazë bruto 156,770 lekë ose neto 118,215 lekë. Përjashtim përbëjnë vetëm deputetë që pretendojnë se nuk kanë një banesë në Tiranë dhe që jetojnë në kryeqytet me qira.

Deputetët e lartpërmendur kanë përfituar pagesa për qiranë edhe gjatë periudhës së karantinës së përgjithshme. Gjatë kësaj periudhe 71 deputetë kanë përfituar deri në 750 USD në muaj dieta, ndërsa 110 deputetë kanë përfituar 160 USD për telefon dhe rreth 350 USD secili për karburant. Që në muajin prill 2020, në Kuvendin e Shqipërisë është depozituar një projektligj nga Erion Piciri, i cili parashikon përgjysmimin e pagave të deputetëve si dhe kufizimin e përfitimeve të tjera. Por, kjo nismë ligjore nuk është parashikuar për t’u shqyrtuar në komisionet parlamentare përkatëse./shqiptarja.com

 

Liberale Newsroom

Poll
SHQIPENGLISH