Kollitja, edhe pse e bezdisshme, është një mekanizëm i dobishëm mbrojtës i sistemit tonë të frymëmarrjes që na ndihmon të dëbojmë në mënyrë efektive grimcat e ndryshme të dëmshme dhe mikroorganizmat që hyjnë në të.
Nëse dëshironi ta përballoni atë në mënyrë natyrale, ushqimet e mëposhtme do t’ju ndihmojnë:
Çokollatë
Në çokollatë gjejmë substancën teobrominë që përmban kakao. Teobromina krijon një shtresë mbrojtëse në fytin tonë, duke mbrojtur mbaresat nervore që krijojnë kollën.
Mjalti
Mjalti zbut fytin duke krijuar një shtresë të hollë në muret e tij që mund të lehtësojë gëlltitjen. Aktiviteti antibakterial dhe antifungal është gjithashtu i njohur.
Jamballi
Ka një efekt ekspektorant, duke e tretur më leh