Ekonomi

Qeveria nxjerr 67.3 milionë euro bono thesari në ankand

Shkruar nga Liberale

Qeveria nxjerr 67.3 milionë euro bono thesari në ankand

Ministria e Financave e Shqipërisë do të ofrojë 7 miliardë lekë (67.3 milionë euro) kartëmonedha thesari dyvjeçare me normë fikse në një ankand më 5 mars, tregojnë të dhënat e bankës qendrore.

Letrat me vlerë të qeverisë mbajnë një kupon 4.21% dhe do të maturohen më 15 janar 2026, sipas kalendarit të ankandeve të ardhshme të letrave të thesarit të publikuar nga banka qendrore.

Në ankandin e fundit të letrave të thesarit me maturim dy vjeçar të së njëjtës emetim të mbajtur më 11 janar, Ministria e Financave shiti bono thesari me vlerë 8.55 miliardë lekë. Yield-i maksimal i pranuar ishte 4.21%.

Liberale Newsroom

Poll
SHQIPENGLISH