BE

Si një baterist i "Heavy Metal" e bëri Elon Musk të humbasë 56 miliardë dollarë

Shkruar nga Liberale

Si një baterist i "Heavy Metal" e bëri Elon Musk të

Richard Tornetta, i cili luajti në bateri për grupin Dawn of Correction rreth viteve 2005 deri në 2009, ngriti padi kundër Musk si pjesë e një padie për derivatet e aksionarëve.

CEO i Tesla-s, Elon Musk, ndër njerëzit më të pasur në botë, sapo i është hequr 56 miliardë dollarë kompensim i Tesla-s, pasi një gjykatës mori anën e Richard Tornetta, një baterist i "Heavy Metal" dhe profesionist i audios, i cili drejtoi një padi në vitin 2018 kundër biznesit të manjatit, raporton Reuters. 

Richard Tornetta, i cili ka luajtur për grupin thrash Dawn of Correction rreth viteve 2005 deri në 2009, ngriti padi kundër Musk si pjesë e një padie për derivatet e aksionarëve, tha CNBC .

Tornetta ishte vetëm një aksioner në pakicë në Tesla, në masën prej vetëm nëntë aksionesh, kur ai ngriti padinë në vitin 2018. Por padia pretendonte se bordi i drejtorëve të Tesla kishte shkelur detyrat e tyre fiduciare duke miratuar planin jashtëzakonisht të lartë të kompensimit të bazuar në aksione vjetore të Musk.

Tani, ajo paketë kompensimi - në të vërtetë në masën 55.8 miliardë dollarë - u anulua në një vendim nga gjyqtarja Kathaleen McCormick e Gjykatës së Kancelarit të Delaware. Musk mund të apelojë. /Liberale.al/

Liberale Newsroom

Poll
SHQIPENGLISH