Aktualitet

Bordi i Transparencës, bien çmimet e naftës dhe benzinës

Shkruar nga Liberale
Bordi i Transparencës, bien çmimet e naftës dhe benzinës

Bordi i Transparencës i mbledhur sot ka ndryshuar sërish çmimet e karburanteve. Një ditë më parë çmimet mbeten të njëjta. Në 24 orët e fundit 1 litër naftë u shit me 234 lekë, nga 237 që shitej më parë. Çmimi i shitjes së benzinës ishte në 24 orët e fundit 237/litër ndërsa i gazit 90 lekë/litër.

Çmimet e fundit të caktuara nga Bordi kanë rënë me 8 lekë për benzinën, 5 lekë për naftën dhe nuk ka ndryshuar çmimi për gazin. Ato do të hyjnë në fuqi sot, datë 18 maj 2022 ora 18.00 dhe do të jenë të vlefshme deri në mbledhjen e ardhshme të bordit ku do të pasqyrohen ndryshimet e çmimeve të shitjes.

Bordi i Transparencës në datë 19 Maj 2022, në mbledhjen e radhës vendosi:

Çmimi i shitjes me pakicë i nënproduktit gasoil i standardit SSH EN 590 të jetë 229ekë/litri, ndërsa i shitjes me shumicë 217lekë/litër.

Çmimi i shitjes me pakicë i nënproduktit benzinë e standardit SSH EN të jetë 229 lekë/litri,ndërsa i shitjes me shumicë 217 lekë/litër.

Çmimi i shitjes me pakicë i nënproduktit gaz, të jetë 90 lekë/litri me pakicë dhe i shitjes me shumicë 78 lekë/litër për automjetet.

(Shënim: çmimi i shitjes për gazin e lëngshëm të automjeteve do të jetë çmimi i furnizimit në stacionet e furnizimit në pikat e karburanteve, ndërkohë që në pikat e tjera për konsumatorët familjarë dhe industrial çmimi nuk duhet të përfshijë akcizën).

Çmimet e caktuara nga Bordi do të hynë në fuqi sot datë 19 Maj 2022 ora 18.00 p.m dhe do të jenë të vlefshme deri në mbledhjen e ardhshme të bordit ku do të pasqyrohen ndryshimet e çmimeve të shitjes.

Tërheqim vëmendjen e çdo operatori të shitjes me shumicë dhe pakicë të nënprodukteve të naftës mbi detyrimin e zbatimit të këtëj vendimi.

Në rast të shkeljeve të konstatuara nga operatorë të ndryshëm do të vendoset pezullimi i aktivitetit.

Jemi në monitorim të vazhdueshëm të ecurisë së bursave, me qëllim reagimin sa më të shpejtë.

/Liberale.al/

Liberale Newsroom

Poll
SHQIPENGLISH