Globi

Anëtarët e grupit fetar akuzohen për vrasjen e një vajze 8-vjeçare

Shkruar nga Liberale
Anëtarët e grupit fetar akuzohen për vrasjen e një vajze

Autoritetet australiane kanë akuzuar 12 anëtarë të një grupi fetar për vrasjen e dyshuar të një vajze 8-vjeçare.

Fëmija vdiq në shtëpinë e saj familjare në Rangeville, në Queensland jugor, më 7 janar. Sipas policisë, dyshohet se vajzës i është mohuar trajtimi mjekësor për një periudhë prej rreth gjashtë ditësh.

Shërbimet e urgjencës më 8 janar, një ditë pas vdekjes së saj, sipas policisë. Numri i përgjithshëm i të dyshuarve të akuzuar për vrasje është 14.

Prindërit e vajzës, një grua 47-vjeçare dhe një burrë 50-vjeçar, u akuzuan në janar për "vrasje, torturë dhe mospërmbushje të nevojave të jetës". Paraqitja e tyre më e fundit në gjykatë ishte në qershor.

Policia pretendon se të 12 të akuzuarit për vrasje ishin të pranishëm gjatë periudhës që vajza ishte sëmurë dhe nuk kërkuan ndihmë mjekësore.

"14 të dyshuarit, nga mosha 19 deri në 65 vjeç, bënë zgjedhjen për t'i mohuar kësaj vajze të re të drejtën e saj për kujdes mjekësor," tha në deklaratë Ushtruesi i detyrës së Superintendentit Rajonal Garry Watts.

Ai shtoi se akuzat ishin kulmi i një hetimi të paprecedentë gjashtë mujor të policisë. Të akuzuarit do të dalin para gjykatës më 6 korrik.

Liberale Newsroom

Poll
SHQIPENGLISH