Aktualitet

Gjashtë vendet e BE-së, që kërkojnë fuqi punëtore

Shkruar nga Liberale
Gjashtë vendet e BE-së, që kërkojnë fuqi punëtore

Lëvizja nga një vend në një tjetër, gjetja e një pune dhe fillimi i një jete të re, sigurisht që nuk është një nismë e thjeshtë, edhe kur bëhet fjalë për të lëvizur në vendet e afërta evropiane. Gjuha, kultura, klima dhe shumë ndryshime të tjera, kërkojnë kohë që njeriu të përshtatet dhe të ndihet mirë.

Disa vende mikroskopike të Bashkimit Evropian, si Lihtenshtejni dhe Vatikani, kanë disa nga rregullat më të rrepta të imigracionit në botë, sepse nuk kanë nevojë për fuqi punëtore.

Por ndërsa vendet anembanë Evropës tani po përballen me mungesa të mëdha të fuqisë punëtore, të cilat kanë shkaktuar ndërprerje të mëdha muajt e fundit, prandaj edhe janë duke lehtësuar procedurat e pranimit të emigrantëve, sidomos ata që vijnë nga vendet kandidate për në BE. Emigrantët nga Ballkani Perëndimor, dhe veçanërisht nga Shqipëria, mbeten më të preferuarit e vendeve të tjera të Bashkimit Europian.

Shumë qeveri të vendeve që po kërkojnë fuqi punëtore po kërkojnë ta bëjnë më të lehtë për punëtorët e huaj, para se ata të përshtatet me vendin e punës, në BE.

Më poshtë janë 6 vendet të cilat e bëjnë shumë të lehtë marrjen e një vize pune:

Gjermania

Austria

Danimarka

Irlanda

Portugalia

Finlanda

Liberale Newsroom

Poll
SHQIPENGLISH