Sociale

Cila është mosha më e mirë për t’u martuar?

Shkruar nga Liberale

Cila është mosha më e mirë për t’u martuar?

Katër ekspertë të marrëdhënieve ndajnë informacione me ne kur besojnë se është më mirë të thuash “po”.

Ka një sërë faktorësh të ndryshëm që do të ndikojnë nëse ju dhe personi me të cilin po takoheni duhet të filloni të konsideroni martesën apo jo. Aftësitë dhe stilet e komunikimit, sa mirë përputhen vlerat tuaja të përgjithshme dhe aftësia për të punuar së bashku si ekip janë vetëm disa nga shumë gjëra për të menduar përpara se të pranoni një angazhim .

Një tjetër faktor kyç për t’u marrë parasysh? Mosha. Ndërsa një martesë e suksesshme mund të ndodhë në çdo moment të jetës, ka disa mosha që ekspertët bien dakord se janë më të favorshme për një martesë.

Pra, cila është mosha më e mirë për t’u martuar? Meqenëse përgjigja nuk është aq e drejtpërdrejtë sa mund të mendojmë, janë pyetur katër profesionistë – Dr. Wyatt Fisher, një psikologe e licencuar e specializuar në këshillimin e martesës; Callisto Adams, një ekspert i certifikuar takimesh dhe marrëdhëniesh; Kelsey Torgerson, një punonjëse sociale klinike e licencuar; dhe April Davis, themeluesja e LUMA Luxury Matchmaking.

Sipas tyre, individët mund të jenë gati për martesë në çdo moshë, pasi varet nga vendi ku është ai person në jetë dhe jo nga një afat kohor i saktë. “Nuk ka domosdoshmërisht një ‘moshë’ më të mirë për t’u martuar, por padyshim që ka një ‘kohë’ më të mirë për t’u martuar.”

Thënë kështu, shumica e ekspertëve pajtohen që koha më e mirë për t’u martuar zakonisht materializohet pas të 20-ave.

Një rrezik që vjen nëse martoheni shumë i ri/ e re është se nuk ju jep shumë mundësi për të eksploruar opsionet tuaja. “Kur je shumë i ri, rreziku është që mund të mos kesh pasur shumë mundësi për të pasur partnerë dhe përvoja të ndryshme, dhe kështu gjen atë që dëshiron dhe atë që nuk dëshiron”.

Liberale Newsroom

Poll
SHQIPENGLISH