Globi

Misteri rrëqethës, 27 fëmijë zhduken nga qyteti në dy javë duke lënë policinë të hutuar

Shkruar nga Liberale
Misteri rrëqethës, 27 fëmijë zhduken nga qyteti në dy

Një qytet është në qendër të një rritjeje alarmante të fëmijëve të humbur, duke ngritur shqetësime për trafikimin e qenieve njerëzore dhe aktivitete të tjera të rrezikshme.

Në dy javët e para të majit, gati 30 fëmijë të moshës 12 deri në 17 vjeç u raportuan të zhdukur në Cleveland, Ohio, sipas policisë.

Shefi John Majoy i Policisë së Newburgh Heights, i cili është gjithashtu president i bordit të Cleveland Missing, një organizatë jofitimprurëse vullnetare, shprehu shqetësimin për numrin jashtëzakonisht të lartë të fëmijëve të humbur gjatë gjithë muajit.

Ai tha se këtë vit ka pasur një nivel të paprecedentë të fëmijëve të zhdukur, gjë që është shqetësuese pasi nuk dihen rrethanat e zhdukjes së tyre.

Ka shqetësime se ata mund të jenë viktima të trafikimit të qenieve njerëzore, të përfshirë në aktivitete bandash ose të kapur në çështje të lidhura me drogën.

Midis 2 majit dhe 16 majit, Policia e Cleveland raportoi 27 raste të zhdukjes së të miturve nën 18 vjeç.

Fatkeqësisht, zhdukjet e tyre shpesh kalojnë pa u vënë re nëse nuk lëshohet një Amber Alert dhe historitë e tyre marrin vëmendje të kufizuar në platformat e mediave sociale.

“Është një krim i heshtur që ndodh nën hundët tona”, tha shefi Majoy për Fox News.

"Ata mund të jenë në shtëpi droge, të shfrytëzuar në prostitucion, ose të ngatërruar në trafikun e drogës dhe bandave, duke kontribuar kështu në ciklin e krimit në zonën më të madhe të Cleveland", tha ai.

Shefi i policisë shpjegoi se adoleshentët e dëshpëruar shpesh bashkohen me bandat për t'u mbrojtur, duke çuar në krime të tilla si vjedhjet e makinave dhe grabitjet, përfshirja në prostitucion ose varësia nga droga.

Çështja shtohet më tej nga mungesa e fotografive në dispozicion. Në faqen e personave të zhdukur të Cleveland-it, ka më shumë katrorë bosh me tekstin "Fotografia nuk disponohet" sesa fotografitë aktuale të individëve të zhdukur.

Kjo paraqet sfida të rëndësishme për përpjekjet e zbatimit të ligjit, pasi identifikimi bëhet i vështirë pa një referencë vizuale. Megjithatë, nëse familjet posedojnë fotografi, policia mund të përdorë mediat sociale për të shpërndarë mesazhe për publikun.

Shefi Majoy theksoi rëndësinë e përfshirjes së publikut në rastet e personave të zhdukur dhe e konsideroi si pasurinë më të madhe për zbatimin e ligjit që të mbledhë këshilla dhe të dhëna të mundshme.

Liberale Newsroom

Poll
SHQIPENGLISH