Globi

Në kërkim për masakrat mafioze, policia nxjerr identikitin e ri të të arratisurit të madh

Shkruar nga Liberale

Në kërkim për masakrat mafioze, policia nxjerr identikitin e ri

Fotot e Giovanni Motisi, që datojnë nga vitet 1980 dhe fundi i viteve 1990, janë përditësuar me të ashtuquajturën teknikë "age progression"

Policia italiane nxjerr identitetin e ri të Giovanni Motisit, protagonistit të fundit të madh të arratisur për masakrën e  Cosa Nostr , kërkimet e të cilit vijojnë pa pushim. Me kontributin e policisë shkencore, disa imazhe të tij, që datojnë nga vitet 1980 dhe fundi i viteve 1990, u “rishikuan” dhe u përditësuan me të ashtuquajturën teknikë “age progression”. I “fshehur” që nga viti 1998, Motisi është përfshirë në listën e të arratisurve të “rrezikshmërisë maksimale” nga “programi i posaçëm kërkimor” i MPB-së.

Çfarë është progresi i moshës? Kjo teknikë konsiston në plakjen progresive fizionomike, duke filluar nga studimi dhe përditësimi i disa profileve specifike antropometrike që karakterizojnë familjen së cilës i përket i kërkuari. Kështu u krijua një prototip me disa variacione të mundshme të tipareve aktuale të fytyrës së Motisit. Kjo është një përpjekje e mëtejshme për të shtrënguar rrethin e hetimeve për të arritur kapjen e tij. Identikiti i ri do të lehtësojë punën e hetuesve të Skuadrës së Palermos.

 "Vrasës i rrezikshëm dhe i pamëshirshëm" Motisi, i dënuar me burgim të përjetshëm, mban përgjegjësi, me dënime të plota, për krimet e bashkimit kriminal të stilit mafioz, vrasjes, masakrës, mbajtje të armëve luftarake, zjarrvënie dhe zhvatje. Një pastiçer me profesion, ai u dallua për anëtarësimin e tij në krahun e masakrës Corleone të Cosa Nostra dhe u njoh si një vrasës i rrezikshëm dhe i pamëshirshëm.

 Ai u dënua për disa vrasje, duke përfshirë ato në Palermo më 6 gusht 1985 të zëvendëskomisarit Antonino Cassarà dhe agjentit të eskortës Roberto Antiochia.

I arratisuri, përveç militantëve të tij ushtarakë në një nga rrethet më të fuqishme mafioze si ai i "Pagliarelli", një degë e drejtpërdrejtë në territorin e klanit Corleonesi të Totò Riina, ka krijuar një marrëdhënie shumë të ngushtë me përfaqësues të mafias të nivelit të lartë në Itali.

Liberale Newsroom

Poll
SHQIPENGLISH