Globi

FOTO/ I rrethuar nga luanë dhe elefantë, TRENI kthehet në HOTELIN më luksoz në natyrë

Shkruar nga Liberale

FOTO/ I rrethuar nga luanë dhe elefantë, TRENI kthehet në HOTELIN

Afrika e Jugut është destinacioni i disa prej udhëtimeve me tren, më luksoze, nostalgjike që ofrohen kudo në botë. Por për disa entuziastë, një tren që nuk shkon askund dhe tërhe2q sërish turistët vendas dhe të huaj. 

"The Train on the Bridge" është një hotel në Skukuza në Parkun Kombëtar Kruger, një nga rezervatet më të mëdha të lojërave të Afrikës dhe pjesë e një siti të Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s. 

FOTO/ I rrethuar nga luanë dhe elefantë, TRENI kthehet në HOTELIN

Përbëhet nga një grup vagonash treni të rinovuara në 24 suita moderne me ballkone dhe një pishinë me pamje nga lumi Sabie, ai përfshin akomodim luksoz me një pamje të rralë të kafshëve të egra, duke përfshirë: lluanët, leopardët, rinocerontët, elefantët dhe buallët.

FOTO/ I rrethuar nga luanë dhe elefantë, TRENI kthehet në HOTELIN

Jerry Mabena, CEO i Motsamayi Tourism Group, i cili zotëron hotelin, thotë se sipërmarrja i përket ditëve më të hershme të parkut, kur trenat me avull do të kalonin nëpër Kruger në vitet 1920 në linjën hekurudhore të Selatit.

Trenat dikur ishin jetik për turistët që hynin në Kruger, dhe madje do të parkonin gjatë natës në të njëjtën urë ku ndodhet hoteli sot. 

Një linjë e re hekurudhore e ndërtuar në skajin e Krugerit në vitet 1970 e shtyu linjën dhe urën e Selatit në pension, por në vitin 2016 u krijua një ide për të rikthyer urën në lavdinë e saj të mëparshme.

“Ideja për ne ishte që të rikrijonim përvojën në një formë apo tjetër,” thotë Mabena. “Kur patëm mundësinë të blinim vagona të vjetra të lara nga Transnet – që është operatori ynë i logjistikës hekurudhore në Afrikën e Jugut – nuk mund t’i thonim jo idesë.”

Brendësia e karrocave është rinovuar me një pamje moderne, megjithëse me pak lulëzim të Art Deco-s (“po përpiqeshim të gjenim një pamje jokoloniale”, thotë Mabena).

Poll
SHQIPENGLISH