Globi

Betohet kryeministri i ri i Greqisë

Shkruar nga Liberale
Betohet kryeministri i ri i Greqisë

Ioannis Sarmas, presidenti i Gjykatës së Auditimit në Greqi është betuar si kryeministri i ri i përkohshëm në Greqi.

Kjo pasi politika vendase nuk arriti të binte dakord për formimin e një qeverie koalicioni, pas zgjedhjeve të së dielës.

Përbërja e qeverisë së përkohshme në detaje:

Kryeministri : Ioannis Sarmas

Ministri i Shtetit : Vasilios Skouris

Ministria e Financave

Ministri : Theodoros Pelagidis

Ministria e Zhvillimit dhe Investimeve

Ministre : Eleni Louri

Ministria e Punëve të Jashtme

Ministri: Vasilios Kaskarelis

Ministria e Mbrojtjes Kombëtare

Ministër: Alcibiadis Stefanis

Ministria e Arsimit dhe Çështjeve Fetare

Ministri: Christos Kittas

Ministria e Punës dhe Çështjeve Sociale

Ministre: Patrina Paparrigopoulou

Ministrja e Ministrisë së Shëndetësisë

: Anastasia Kotanidou

Ministria e Mjedisit dhe Energjisë

Ministri: Pantelis Kapros

Ministria e Mbrojtjes së Qytetarëve

Ministri: Charalambos Lalousis

Ministria e Kulturës dhe Sporteve

Ministri: Georgios Kumentakis

Ministria e Drejtësisë

Ministri: Filippos Spiropulos

Ministria e Brendshme

Ministre: Kalliopi Spanou

Ministria e Emigracionit dhe Azilit Ministër

: Daniel Esdras

Ministria e Qeverisjes Dixhitale

Ministri: Sokratis Katsikas

Ministria e Transportit dhe Politikës Ishullore

Ministri: Theodoros Kliaris

Liberale Newsroom

Poll
SHQIPENGLISH