Karkalecat në tavë, kombinuar me hudhrat dhe salcën e domateve janë një variant tepër i vecantë i shijimit të tyre.
Përgatitja
Në një tigan me pak vaj ulliri vendosni për të skuqur karkalecat. I hidhni kripë e piper sipas dëshirës.
Pasi të jenë skuqur mirë i shtoni një gotë ujë dhe dy lugë gjelle salcë domatesh, I shtoni pak majdanoz dhe e trazoni mirë.
Më pas e kaloni masën në një tavë të rrumbullakët dhe e fusni në furrë për 20 minuta. Pasi të jetë gati e nxirrni dhe shijojeni, sipas dëshirës mund ti hidhni pak djath parmigano.
Përbërësit
5 karkaleca të medhenj
vaj ulliri
kripë, piper
2 thelpinj hudhër
1 gotë ujë
3 gjethe majdanoz i freskët
salcë domatesh
Ju bëftë mirë! /Gazeta Liberale