Sociale

Përse meshkujt “frikësohen” dhe i ndërpresin marrëdhëniet me vajzat tërheqëse…

Shkruar nga Liberale

Përse meshkujt “frikësohen” dhe i ndërpresin

Arsyet se përse një mashkull i ndërpret marrëdhëniet me një vajzat tërheqëse janë të shumta. Frikësohen se po humbin diçka. Vajza e përsosur është gjëja e shkëlqyeshme, mirëpo po ashtu shpejt edhe të bëhet monotone. Meshkujve gjithmonë u duhet ndonjë sfidë, madje edhe nëse janë shumë të kënaqur me vajzën me të cilën janë në lidhje, shpesh nisen në drejtim të gabuar. Mashkulli mund të jetë plotësisht i kënaqur, mirëpo nëse miqtë gjithë kohës i sugjerojnë që patjetër duhet të shikojë pak përreth, do t’i dëgjojë ata madje do të veprojë edhe kundër vullnetit të vet.

Gratë i mërzisin së tepërmi. Kjo nuk ka të bëjë vetëm me ato të cilat vazhdimisht janë “manjake” pas detajeve, por për faktin që nga meshkujt gjithmonë presin më të mirën. Presin që të bëhen persona të mirë, që pranë tyre të ndryshojnë, që të heqin dorë nga një pjesë e vetes së tyre. Mirëpo, për shumicën e meshkujve kjo është shumë e mundimshme.

Shumë prej nesh kanë përjetuar një ndarje të hidhur. Periudha fillestare e pasionit mbaron, jeta evoluon dhe shpesh e rëndon marrëdhënien, e cila merr fund. Por, kujt i duhet më shumë kohë për të kapërcyer një ndarje? Ekspertët dhe kërkimet e kanë përgjigjen dhe ata janë burrat.

Hulumtimet tregojnë se femrave u duhet më shumë kohë për të rënë në dashuri sesa meshkujt dhe përjetojnë një marrëdhënie më shumë në krahasim me meshkujt, duke investuar më shumë punë emocionale në to, si komunikimi, ndjeshmëria dhe kujdesi. Kur këto përpjekje nuk përgjigjen ose merren si të mirëqena, kjo mund t’i lërë gratë të frustruara dhe të tjetërsuara.

Liberale Newsroom

Poll
SHQIPENGLISH