Sociale

Bashkëshorti juaj nuk di të menaxhoj paratë, ja disa mënyra që mund ta rregulloni këtë problem në çift

Shkruar nga Liberale

Bashkëshorti juaj nuk di të menaxhoj paratë, ja disa mënyra

Të kesh komunikim të hapur është një mënyrë për t’u marrë me një partner të kotë. Financat janë një nga gjërat e rëndësishme në një marrëdhënie afatgjatë. Ndaj duhet hapur mes partnerëve me njëri-tjetrin në mënyrë që ata të kenë të njëjtat mendime në menaxhimin e çështjeve financiare.

Filloni duke hapur një bisedë me partnerin tuaj. Pas kësaj, shprehni sinqerisht pikëpamjet dhe ndjenjat tuaja për aftësinë e partnerit tuaj për të menaxhuar financat e tyre. Vetëm atëherë mund të shprehni dëshirën tuaj që ai t’i kushtojë më shumë vëmendje rrjedhës së të ardhurave dhe shpenzimeve të tij.

Pasi të bisedoni dhe të shprehni pikëpamjet tuaja përkatëse, filloni të praktikoni menaxhimin e financave së bashku. Edhe pse mund të jeni tashmë të aftë në menaxhimin e shpenzimeve, nuk ka asnjë të keqe të mësoni përsëri së bashku. Përveç kësaj, ju gjithashtu mund ta ndihmoni partnerin tuaj të kuptojë më lehtë se si t’i menaxhojë financat në mënyrë efektive dhe me mençuri.

Hapi tjetër në trajtimin e një partneri shpërdorues është ta ftoni atë të bëjnë një plan financiar së bashku. Diskutoni dhe vendosni synime financiare për afat të shkurtër dhe afatgjatë.

Përveç kësaj, ju gjithashtu mund të shtoni informacione në lidhje me mënyrën e arritjes së këtij qëllimi. Me një plan të qartë, ju dhe partneri juaj ka të ngjarë të jeni më të mençur në menaxhimin e financave tuaja dhe reduktimin e zakoneve të kota.

Gjëja e rëndësishme në marrëdhëniet me një partner shpërdorues është të reduktoni fluksin e shpenzimeve. Për shkak se keni synime të përbashkëta financiare, ju dhe ai duhet të vendosni kufij shpenzimesh. Kjo synon të ndihmojë në kontrollin e zakoneve dhe parandalimin e shpenzimeve të papritura.

 

Liberale Newsroom

Poll
SHQIPENGLISH