Sociale

A është e sigurtë të pini pije energjike gjatë shtatzanisë? Zbuloni të vërtetën...

Shkruar nga Liberale

A është e sigurtë të pini pije energjike gjatë

Gjatë shtatëzanisë gratë kanë shumë dilema për ushqimet të cilat duhet apo nuk duhet t'i konsumojnë, ndër to bëjnë pjesë edhe pijet energjike. Ekspertët rekomandojnë shmangien e pijeve energjike gjatë shtatzënisë për shkak të përmbajtjes së lartë të kafeinës dhe përbërësve të tjerë. Përveç kësaj, shumica e kompanive të pijeve energjike postojnë vullnetarisht deklarata këshilluese në etiketat e tyre, duke dekurajuar ato që janë shtatzëna dhe ushqejnë me gji që t’i konsumojnë ato.

Ky artikull shpjegon përbërësit më të zakonshëm të pijeve energjike dhe pse duhet t’i shmangni ato gjatë shtatzënisë.

Kur jeni shtatzënë, një placentë rritet në mitrën tuaj dhe e furnizon fëmijën me ushqim dhe oksigjen përmes kordonit të kërthizës. Lëndët ushqyese në ushqimin që hani i kalojnë fëmijës tuaj, duke përfshirë përbërësit në pijet energjike.

Ndërsa disa kërkime janë bërë në përbërës si kafeina, studiuesit nuk i dinë të gjitha efektet e përbërësve në pijet energjike. Për shkak se pije të ndryshme energjike përmbajnë kokteje të ndryshëm përbërësish në sasi të ndryshme, do të ishte pothuajse e pamundur të peshohej çdo produkt i pijeve energjike individualisht (për të mos përmendur të vështira për t’u testuar nga pikëpamja etike).Megjithatë, ekspertët përgjithësisht pajtohen se pijet energjike të të gjitha llojeve janë jo të sigurta përgjatë shtatzënisë.

Poll
SHQIPENGLISH