Globi

Mosmarrëveshje brenda qeverisë së Polonisë mbi planet e kryeministrit për reforma

Shkruar nga Liberale
Mosmarrëveshje brenda qeverisë së Polonisë mbi planet e

Polonia është shndërruar në një shesh beteje politike pasi qeveria e re veproi me shpejtësi për të përmbysur vendimet e qeverisë së mëparshme, që udhëhiqej nga Partia djathtiste Ligj dhe Drejtësi. Qeveria e re përmbysi vendimet mbi mediat publike dhe sistemin e drejtësisë, që kanë qenë një burim mosmarrëveshjesh mes Polonisë dhe Bashkimit Evropian.

Tani në opozitë, Partia Ligj dhe Drejtësi, e cila udhëhoqi Poloninë për tetë vjet, po kundërshton veprimet e qeverisë aktuale, duke penguar punën e parlamentit dhe duke protestuar në rrugë. Javën e kaluar, mbështetësit e opozitës marshuan deri tek zyra e Kryeministrit, pas thirrjeve të udhëheqësit të tyre Jaroslaw Kaczynski.

“Nëse duam të fitojmë, duhet ta ndryshojmë këtë qeveri. Ndonëse ende nuk ka mbushur një muaj nga ardhja në pushtet, kjo qeveri ka filluar të zbatojë këtë plan, që ne duhet ta ndalim dhe në kohën e duhur, duke përdorur votën, ne duhet ta ndryshojmë atë. Por duhet ta ndryshojmë në një mënyrë, që ajo të mos mund të kthehet sërish në pushtet. Kjo nuk është një qeveri polake”, tha ai.

 

Poll
SHQIPENGLISH