Dhimbja dhe zemërimi shpërthyen në qetësinë e pasdites të së dielës në Soccavo. Fytyrat në lagje janë të errëta, dëshira për të folur është shumë e vogël. Lajmi në vend të kësaj vjen nga gjyqësori. Për tragjedinë e Rossella Di Fuorti , 40-vjeçares, nënë e dy fëmijëve, e cila vdiq më 9 shkurt pasi festoi ditëlindjen e saj në një restorant sushi dhe kuzhinë aziatike, në zonën perëndimore të Napolit, "gjithçka që mund të hani", prokurori po heton për vrasje nga pakujdesia. Familja, tani për tani, është e mbyllur për të “jetuar dhimbjen në dinjitetin e heshtjes”. Autopsia e trupit të Rossella-s - që pritet në ditët në vijim - dhe analizat laboratorike të mostrave të ushqimeve të marra nga restoranti në fjalë (i mbyllur pardje) do të sjellin elemente të reja të dobishme për të vërtetuar të vërtetën e asaj që ndodhi. Restoranti u mbyll pas kontrolleve për arsye “higjieno-sanitare” që nuk kanë lidhje me tragjedinë.
Përgjigjet laboratorike, të cilat do të rezultojnë vendimtare në vendosjen e çdo lidhjeje shkak-pasojë midis tragjedisë - e cila ndodhi brenda rreth një ore pas një sulmi të vjella për shkak të "infarktit të miokardit", sipas raportit mjekësor, mjekët e të cilit ndërhynë në shpëtimi i Rosselës në zonën e Soccavo më 9 shkurt. Dyshohet se shkak kryesor ka qenë vakti i konsumuar nga gruaja (e cila vdiq në shtëpi) në ditëlindjen e saj si dhe alergjia që mund t’i jetë shkaktuar, ndoshta edhe nga përmbajtja e peshkut.
Në praktikë, nëse e njëjta ngarkesë bakteriale që do të rezultojë nga analizat në trupin e Rosselës gjendet në peshk të papërpunuar ose ushqime të tjera të marra nga policia, atëherë provat do të jenë më të forta, se vdekja asaj mund t’i jetë shkaktuar nga kuzhina aziatike.
/Liberale.al/