Globi

Kush është gruaja më e pasur në botë

Shkruar nga Liberale

Kush është gruaja më e pasur në botë

Françoise Bettencourt Meyers, trashëgimtare e perandorisë së bukurisë L’Oréal, është bërë gruaja e parë në botë me një pasuri prej më shumë se 100 miliardë dollarësh, sipas Indeksit të Miliarderëve të Bloomberg.

Pasuria e Bettencourt Meyers kaloi kufirin prej 100 miliardë dollarësh falë rritjes së aksioneve të L’Oréal SA, e cila arriti një rekord të lartë më 28 dhjetor 2023, pasi pasuria e saj arriti në 100.1 miliardë dollarë.

70-vjeçarja dhe familja e saj zotërojnë rreth 35% të L’Oréal, duke i bërë ata aksionerët më të mëdhenj në kompaninë e themeluar nga gjyshi i saj në 1909.

Bettencourt Meyers, e cila është edhe gruaja më e pasur në botë, trashëgoi dhjetëra miliarda dollarë, si dhe pasuri të tilla si pallate kur nëna e saj, Liliane Bettencourt, vdiq në vitin 2017. Të dyja ishin përfshirë në një grindje familjare për trashëgiminë e saj.

E njohur si e vetmuar, Bettencourt Meyers i kalon ditët në shtëpi duke lexuar ose duke luajtur piano, raportoi Vanity Fair në 2017. Ajo është gjithashtu autore e dy librave: një studimi me pesë vëllime të Biblës dhe një gjenealogji të perëndive greke.

Gruaja e dytë më e pasur në botë për momentin është amerikania Alice Walton, trashëgimtare e një perandorie tjetër të shitjes me pakicë: Walmart. Pasuria e Walton është 70 miliardë dollarë.

Edhe pse pasuria e Bettencourt Meyers ka arritur në 100 miliardë dollarë, duke e bërë atë personin e 12-të më të pasur në botë, pasuria e saj ende është pas asaj të manjatit tjetër francez të shitjes me pakicë, Bernard Arnault.

Arnault, themeluesi i LVMH Mowt Hennessy Louis Vuitton, është personi i dytë më i pasur në botë, pas Elon Musk me një pasuri neto prej 179 miliardë dollarësh.

Liberale Newsroom

Poll
SHQIPENGLISH