Showbiz

Viruset e dimrit: Këshilla kryesore për një mbrojtje të fortë

Shkruar nga Liberale
Viruset e dimrit: Këshilla kryesore për një mbrojtje të

Lëvizja vendimtare për të forcuar mbrojtjen e trupit dhe për ta mbrojtur atë nga viruset e dimrit konsiston në hidratimi adekuat, zgjedhjen e ujit të pastër dhe të pastër – Shihni të gjitha hapat që mbrojnë trupin nga infeksionet e stinës dhe përfshijini ato në jetën tuaj të përditshme pa vonesë!

Me uljen e temperaturave dhe nis të mbizotërojë më shumë turmë në ambiente të mbyllura, rritet edhe mundësia e transmetimit të viruseve të dimrit si ftohja e zakonshme, gripi dhe tashmë edhe koronavirusi. Ndaj është mirë që të merren masa të menjëhershme për të forcuar sistemin imunitar për të luftuar pushtuesit patogjenë.

Hapi i parë në mbrojtjen e mbrojtjes së trupit është larja e shpeshtë dhe e mirë e duarve për të shmangur transmetimin e viruseve. Kujdesi për duar të pastra nuk duhet neglizhuar.

Ai përfaqëson lëvizjen më të thjeshtë dhe më efektive mbrojtëse të organizmit. Provat tregojnë se larja e duarve mund të zvogëlojë rrezikun e sëmundjeve të frymëmarrjes në popullatën e përgjithshme, si ftohja e zakonshme dhe gripi, me mbi 20%.

Zbatoni hapat e mëposhtëm kur lani duart me ujë dhe sapun sipas udhëzimeve të EODY:

1. Lagni duart me ujë të pastër dhe të rrjedhshëm, mbyllni rubinetin dhe aplikoni sapun.

2. Përhapeni sapunin në të gjithë sipërfaqen e duarve, midis gishtërinjve dhe poshtë thonjve.

3. Fërkoni mirë duart duke u fokusuar në pikat e përmendura më sipër për të paktën 20 sekonda.

4. Lani duart tërësisht nën ujë të pastër dhe të rrjedhshëm.

5. Thani duart duke përdorur një peshqir të pastër, ose peshqir të disponueshëm ose thajeni në ajër.

6. Shmangni mbylljen e rubinetit me duar të pastra, përdorni peshqirin e duarve, veçanërisht kur jeni jashtë shtëpisë.

Hapi tjetër që garanton forcimin e mbrojtjes së sistemit imunitar është një dietë e ekuilibruar. Kjo e fundit duhet të përfshijë shumë fruta dhe perime për marrjen e vitaminave të vlefshme, si dhe mish pa yndyrë për të “ushqyer” trupin me proteina – lëndë e parë për krijimin e antitrupave jetëshpëtues që do të zmbrapsin pushtuesit patogjenë.

Hapi më i rëndësishëm për të forcuar mbrojtjen, megjithatë, ka të bëjë me hidratimin adekuat të trupit me ujë të pastër dhe cilësor.Hidratimi është “kyç” jo vetëm për parandalimin e viruseve, por edhe për trajtimin e tyre. Kur trupi ynë hidratohet mjaftueshëm, atëherë mbrojtja e sistemit imunitar funksionon në mënyrë më efektive dhe është më e vështirë që mikroorganizmat dhe viruset patogjene të pushtojnë sistemin e frymëmarrjes, duke shkaktuar infeksione të rrugëve të frymëmarrjes.

Përveç kësaj, në rast infeksioni, është e nevojshme të pini vazhdimisht ujë – mundësisht ujë natyral të pastër dhe cilësor – për të luftuar dehidratimin e shkaktuar ndërsa trupi ynë lufton patogjenët.

Cilësia e ujit që konsumojmë është një faktor vendimtar për hidratimin dhe forcimin e duhur të trupit. Uji është elementi më jetik për mbijetesën, pas ajrit që thithim. Hidratimi adekuat është i rëndësishëm për funksionimin e duhur të trupit dhe mendjes. Megjithatë, është mirë të zgjidhni ujin më të pastër dhe të pandotur.

Një gotë me ujë është “mjeku” i vogël, por i mrekullueshëm i trupit tonë. Megjithatë, në mënyrë që uji të ofrojë përfitimet e tij të pasura, është jetike që ai të jetë i pastër, i pastër.

Liberale Newsroom

Poll
SHQIPENGLISH